Vape och ecigg i norden är framtiden

Vi har tyvärr konstatera att vape i norden är långt ifrån än vad det borde vara. Eftersom vi ser på många uteserveringar att folk föredrar att ha en snus eller en cigg istället för att vapea. Jag är en norrbagge som har använt en vape i flera år. I samband med efter träning, under jobbet och familjeangelägenheter. 

I Norge har vapen fått en mycket större acceptans med folk. Som vapear i fjällens skogsområden och även stora privata tillställningar. Jag har förhoppningar på en lag om att vaping ska vara det enda alternativet som folk använder för att röka. 

Detta hoppas jag ska kunna verkställas år 2030

Även om det är en lång tid dit så måste vi börja ta ansvar redan vid denna tidpunkt. Med ett större utbud på vape produkter i alla olika varianter. För att få folk att inse att det finns en framtid och ett mycket mer hälsosammare alternativ. Till min hjälp till detta stora projekt har jag den stora ryska framtida förespråkaren rörande rökning Ivan Dragonov. Han tror på ett rökfritt samhälle år 2040.

Därför ska jag nu åka till hans kongress i Ryssland. För att lyssna på ett vape framträdande då alla framtidsplaner kommer att offentliggöras. Flyget till Ryssland från min nuvarande position tar cirka 3 timmar. Jag är ändå ganska hoppfull inför denna kongress. Sedan vet jag självklart inte hur detta kommer att sluta. På plats i Moskva möttes jag upp av 3 säkerhetsvakter som tog mig till platsen där vi skulle vara. Samtliga av dessa vakter använde också vape produkter. Resan tog ungefär 4,5 timma på grund av att det låg lång upp i nuvarande Ryssland. 

Ivan Dragonov hälsade oss alla hjärtligt välkomna till denna kongress och hoppades att ännu ett framtida stort samarbete. Mellan Norge och Ryssland låg nära till hands när det gällde vape produkter. Självklart höll jag med honom i denna beskrivning och hoppades på. Att detta möte skulle ge samma utfall som de tidigare mötena också har haft.

Det var en otrolig säkerhet vid denna kongress

3 till 5 säkerhetskontroller var det vi behövde för att ens kunna få en möjlighet. Att gå in i byggnaden och börja mötet. Ivan Dragonov bad om ursäkt för det stora säkerhetspådraget. Men vi behöver säkra upp att ingen ifrågasätter vape produkternas framtid. Då vi har haft motståndare som har försökt sabba detta möte under hela veckan. Dem flesta europeiska länder var på plats för att lyssna på detta möte, allt ifrån Italien, Grekland till självaste Spanien.

Många länder var fortfarande extremt ifrågasättande vad denna diskussion på väg och hoppades på en lösning redan vid denna period. Spanien ifrågasatte vad denna vaping satsning kommer att innebära för länderna som deltar i denna diskussion. Jag kunde gladeligen meddela att kostnaden för respektive länder som deltar i denna kongress. Kommer att vara 20% billigare än vad tidigare ekonomiska rapporter har visat. Dem flesta verkade nöjda med den information som hade givits. Fram till en demonstratör sprang in och skapade kaos och skrek: 

Vape är bara ett falskt sätt att få folk i våra europeiska länder att fortsätta röka

Gladeligen fördes denna aktivist och sabotör bort väldigt fort från byggnaden. För att han påverkade denna stora framtida satsning som allt inom vape skulle innebära. Mötet fortsatte i vanlig ordning som ingenting hade hänt. Eftersom att ingen av gästerna verkade påverkade av händelsen som precis hade inträffat. 

Ivan Dragonov passade på att ställa sig vid talarstolen och prata. Jag ber otroligt mycket om ursäkt för detta slarviga säkerhetspådrag. Personen som nyss försökte förstöra denna diskussion kommer polisen snarast att ta till lämpliga åtgärder. Vi fortsätter diskussionen som tidigare planerat. En stor applåd hördes i byggnaden riktade mot Ivan Dragonov. Jag kände att detta skulle verkligen kunna vara möjligt att genomföra vaping produkternas framtid. Diskussionerna pågick i timmar och dessvärre var jag tvungen att lämna kongressen. Och återvända till hotellrummet för att uppta diskussioner morgonen efter. 

Klockan var 7:00 då samtliga personer från olika länder behöver befinna sig i byggnaden. Där diskussionerna skulle fortsätta i centrala Moskva. Jag var ändå hoppfull att denna problematik som har pågått alldeles för länge. Som tillslut skulle få ett stopp för detta. Var nästan lite löjligt hur något så viktigt som vape produkternas framtid som ett bättre alternativ kunde ifrågasättas. Men dessvärre hade jag fel och ännu en idiotisk aktivist kom in och förstörde diskussionen och den fick helt avbrytas.

Vi samtliga satt i ett säkerhetsrum utan att kunna garantera eller kunna säkra vad som skulle hända nu. Sedan ropade säkerhetspersonalen ut: På Grund av bristande säkerhet kan detta möte fortfarande inte genomföras på ett korrekt sätt. Vi ber om ursäkt för dessa problematiska händelser. Och därför kommer mötet dessvärre att behöva flyttas från Ryssland till ett annat lämpligt land.

Information om detta kommer snarast att komma ut

Till era säkerhetsvakter som kommer att berätta till er var nästa möte kommer att vara. Ivan Dragonov var fullständigt knäckt på grund ut av hans land som inte har kunnat garantera denna säkerhet. Som behöver vara kring rörande detta jätteviktiga möte om vape produkternas framtid i Europa. 

Jag var också extremt besviken men insåg såklart att min likväl som andras säkerhet inte längre kunde garanteras. Och därför hade säkerhetspersonalen och vi inget val än att flytta mötet. Om bara tiden kunde visa vad detta skulle sluta men vape produkternas framtid. Kunde aldrig någonsin tidigare ha varit mer osäker än vad vi står inför nu. För mig vart det bara att resa tillbaka med säkerhetspersonal till Norge och avvakta på ny information gällande detta. För första gången var jag extremt orolig inför denna produkts framtid i Europa. Men vi tänker inte ge oss, även om det ser hopplöst ut just nu.